16 maart 2018

Arco ten Klooster sluit zich aan bij Sustainalize

Arco ten Klooster (1971) is als partner toegetreden bij Sustainalize. Vanaf 2018 kent het snelgroeiende adviesbureau nu 3 partners en ruim 25 consultants. Arco was al langer betrokken bij Sustainalize, maar met de groei van de organisatie is besloten om de banden verder aan te halen. Arco zal zich vooral richten op de verdere professionalisering van de organisatie naast zijn advieswerkzaamheden op het gebied van niet-financiële informatie en verslaggeving.

Met zijn komst naar Sustainalize keert Arco terug naar zijn oude vakgebied. Van 1998 tot 2013 was hij werkzaam bij PwC Sustainability en gaf hij leiding aan de advies- en assurance-praktijk rondom maatschappelijke verslaggeving. Na een uitstapje in de financiële sector gaat Arco zich nu weer bezighouden met advisering rondom met name strategievorming, het inrichten van rapportagesystemen en borging van de kwaliteit van data. Arco over zijn aansluiting bij Sustainalize: “Het is knap hoe Nick en Justus na hun start in 2010 Sustainalize hebben uitgebouwd in de afgelopen jaren. In het verleden hebben we altijd intensief samengewerkt en we kennen elkaar goed. Het is geweldig om hier onderdeel van te worden. De kwaliteit van het team en de cultuur binnen de organisatie is echt bijzonder en ik verheug me op de komende jaren, waarin Sustainalize zich nog verder kan ontwikkelen, ook in de Belgische en Duitse markt”.

Arco studeerde Bedrijfskunde aan Nyenrode en Rijksuniversiteit Groningen. Later voltooide hij een postdoctorale opleiding op het gebied van auditing aan de Erasmus Universiteit. In de 20 jaar dat hij zich nu bezighoudt met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft hij vele publicaties geschreven. Ook mag hij veel grote ondernemingen tot zijn klanten rekenen, in binnen- en buitenland. Verder stond Arco onder meer aan de basis van de Transparantiebenchmark en was hij voorzitter van de werkgroep die voor de Raad voor de Jaarverslaggeving richtlijn 400 over niet-financiële informatie heeft geschreven.