25 september: SDG Action Day

25 september 2018 - KIT/SDG-house, Mauritskade 63 Amsterdam

SDG Charter, KIT/SDG-house, Gemeente Amsterdam en NCDO organiseren de ‘SDG Action Day’.

Je hoeft niet het vermogen van Bill Gates of de invloed van Jane Goodall te hebben om de wereld te veranderen. Nee, íedereen kan meedoen met het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs): 17 werelddoelen om samen de grootste uitdagingen van deze tijd om te zetten in kansen voor iedereen. Dat klinkt groot en ver weg, maar begint juist met ideeën en initiatieven van dichtbij. Of je nu al een paar jaar meeloopt of net om de hoek komt kijken, iedereen die werk wil maken van zijn of haar SDG-ambities is welkom op deze SDG Action Day.

Samen met 450 andere pioniers, ondernemers en visionairs gaan we grote ideeën en kleine stappen bij elkaar brengen: bij de praktijk van alledag. Laat je inspireren door leiders die laten zien hoe het ook kan zoals Zakenvrouw van het Jaar, Aukje Kuypers en Masai-leider Ezekiel Ole Katato en kies voor twee verdiepende werksessies die passen bij wat jij wilt gaan doen. Ga aan de slag met een groep gedreven mensen uit het bedrijfsleven, van gemeenten, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. Van gendergelijkheid tot Global Goals gemeenten en van blockchain tot bodemkwaliteit, het programma biedt voor iedereen wat!

Pitch onderzoek Sustainalize

Tijdens de plenaire afsluiting zal Chiara Zeeuw een pitch geven. Zij heeft als afstudeeronderzoek (Tilburg Universiteit) bij en voor Sustainalize o.l.v. Rob van Tilburg een onderzoek uitgevoerd naar de mate van inbedding van de Sustainable Development Goals in de strategie van Nederlandse bedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd met een 15-tal diepte-interviews met ondernemingen en een kwantitatief deel middels een enquête met 150+ respondenten. Het onderzoek levert inzichten op in knelpunten en kansen & best practices. Sustainalize zal op de dag van SDG Action Day (25 september) de resultaten van het onderzoek bekend maken met een persbericht en het uitbrengen van een onderzoeksrapport.

Meer informatie over SDG Action Day is hier te vinden.