4 oktober 2019

5 tips voor het rapporteren van betrouwbare niet-financiële data

Hoe zorg je dat jouw niet-financiële informatie betrouwbaar is? Hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat het CO2-emissiecijfer, vaak berekend uit verschillende broncijfers, echt klopt? Anja Cichowlas en Justus Koek, consultants bij Sustainalize, schreven hierover een interessant artikel: ‘5 tips voor het rapporteren van betrouwbare niet-financiële data’ in CM Magazine (cm: 2019, afl. 8).

Er zijn verschillende manieren voor het ontwikkelen van robuuste processen en systemen rond niet-financiële data. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een externe auditor inschakelen voor data-verificatie. Maar het op orde brengen van dataprocessen op is de belangrijkste stap. Dit zorgt er ook voor dat het management voorzien wordt van informatie die hen daadwerkelijk in staat stelt om op duurzaamheidsprestaties te kunnen sturen.

Wat heeft u nodig voor betrouwbare niet-financiële data?
1 Duidelijk gedefinieerde key prestatie-indicatoren (kpi’s)
2 Gestandaardiseerde processen en systemen
3 Interne controles
4 Interne betrokkenheid
5 Documentatie

Lees het gehele artikel

Voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van ‘Assurance readiness assessment & Data validatie’, klik hier!