#05 Sustainability Spelled Out: Dairy Sustainability Framework on KPIs & Targets

  • Onderwerp: KPIs & Targets
  • Geïnterviewde: Jaap Petraeus, Managing Director
  • Bedrijf: Dairy Sustainability Support
  • Interviewer: Amy White

Key Performance Indicators zijn een essentieel onderdeel van elke bedrijfsstrategie, omdat ze helpen bij het identificeren van de kloof tussen waar een bedrijf nu is en waar het in de toekomst wil zijn. Er daadwerkelijk voor zorgen dat de juiste indicatoren en metingen worden geselecteerd, is daarom één van de belangrijkste stappen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral voor multinationals kan dit nog wel eens een uitdaging zijn; zij zullen KPI’s moeten selecteren die zowel wereldwijd als lokaal relevant zijn. In deze aflevering praten we hierover met Jaap Petraeus, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het internationale Dairy Sustainability Framework.

Over Jaap Petraeus

De levenslange missie van Jaap Petraeus is het verbeteren van de duurzaamheid van zuivel. Langer dan 15 jaar was hij Corporate Manager Sustainability bij FrieslandCampina; één van de grootste internationale zuivelcoöperaties. Bij FrieslandCampina was Jaap verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het Corporate Sustainability beleid. Door de jaren heeft hij een groot internationaal netwerk opgebouwd in de wereld van ‘Sustainability of Dairy’.

Jaap is sinds 2004 lid geweest van de SAI Dairy Working Group, voorzitter van de Dutch Dairy Energy and Environment group en voorzitter van de Raw Material Scarcity Group van de Nederlandse Werkgeversvereniging VNO-NCW. In 2020 is Jaap zijn eigen adviesbureau gestart, genaamd Dairy Sustainability Support, dat zuivelverwerkers wereldwijd ondersteunt bij het verduurzamen van hun zuivelproducten.

Bedrijfsinformatie


Aanvullende middelen