11 juni 2020 – Webinar: The Assurance landscape & Assurance readiness

11 juni 2020 - Webinar

Op donderdag 11 juni, van 10:00 tot 11:00 uur organiseren wij een webinar over de ontwikkelingen op het gebied van assurance en hoe je hier als organisatie het beste mee om kunt gaan.

In dit webinar introduceren we de verschillende mogelijkheden voor organisaties om betrouwbaarheid van data te verhogen. Van assurance, tot externe validatie of een controle door internal audit. Eerst bespreken we de ontwikkelingen in de wereld van de rapportage over niet-financiële / ESG-informatie en de reden waarom de vraag naar betrouwbare data fors toeneemt. Daarna besteden we kort aandacht aan relevante trends in de markt, (toekomstige) regelgeving en de eisen van ratings, benchmarks, klanten en andere partners in de waardeketen.

Vervolgens zullen we ingaan op de verschillende manieren om de kwaliteit van duurzaamheids- en impactdata te verhogen. We gebruiken praktische voorbeelden van het bedrijfsleven om vragen te beantwoorden zoals:

  • Hoe kan de kwaliteit van data verbeterd worden? Intern of met behulp van een externe partij?
  • Wat zijn de voordelen en nadelen van externe assurance?
  • Hoe bereid je je voor op externe assurance?
  • Welke andere opties zijn er om duurzaamheidsdata te valideren? En waarop baseer je deze keuze?

Het webinar wordt gepresenteerd door onze experts Anja en Julian. Daarnaast zullen ook gastsprekers hun praktische ervaringen delen en wordt er de mogelijkheid geboden om eigen ervaringen te delen omtrent de verificatie van duurzaamheidsinformatie.

Dit engelstalige webinar is bedoeld voor duurzaamheidsmanagers en internal audit.

Voor een introductie van dit onderwerp, lees ook ons blog: ‘De ‘Big Five’ uitdagingen in het rapporteren van betrouwbare duurzaamheidsdata’!

Wil je dit webinar bijwonen? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.


Submission Webinar: The Assurance landscape & Assurance readiness