3 november 2020

Sustainalize in CFO Magazine: Moed en ambitie nodig van financiële leiders

Welke rol kunnen financiële leiders spelen in de versnelling van de broodnodige duurzame transitie? Wat staat ons te wachten? In het artikel ‘Versnellen duurzame transitie: Moed en ambitie nodig van financiële leiders’ duikt CFO Magazine de diepte in.

Samen met Karen Maas (hoogleraar Accounting en duurzaamheid aan de Open Universiteit en wetenschappelijk directeur van Impact Centre Erasmus) en Dick de Waard (hoogleraar auditing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen) gaat onze collega Nick dieper in op deze versnelling. Eén ding is zeker: de rol van de CFO en finance is ontzettend belangrijk.

Ondanks het feit dat Nederlandse bedrijven vooroplopen in duurzaamheid is er nog een hoop werk aan de winkel. Een belangrijke factor hierin is het ontbreken van een strenge wetgeving op het gebied van duurzaamheid en klimaat.

Kortom; een complex spanningsveld voor CFO’s om aan te pakken. Wacht je op regelgeving of streef je naar versnelling vanuit intrinsieke motivatie?

Lees het volledige artikel hier:

Artikel-versnellen-duurzame-transitie

(Scroll over afbeelding voor de navigatiebalk.)