18 februari 2021 – Webinar Duurzaam ondernemen loont!

5 maart 2021

Donderdag 18 februari van 15.00 tot 16.00 uur organiseren we samen met Rabobank het webinar ‘Duurzaam ondernemen loont!’. Tijdens deze digitale bijeenkomst gaan we in op trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en maken we de link met financiële cijfers. Met behulp van data-analyses laten we de eerste trends zien en lichten we financiële oplossingen toe die misschien ook interessant kunnen zijn voor jouw bedrijf!

Duurzaamheid en ondernemen zijn twee zaken die al een tijd lang niet meer los van elkaar gezien kunnen worden. Steeds meer bedrijven richten zich op duurzaamheid binnen zowel hun eigen onderneming als in de keten, Tegelijkertijd wordt het steeds belangrijker om aan te kunnen tonen dat je stappen zet op het gebied van duurzaamheid. Zowel vanuit Europese als lokale wetgeving. Een niet geheel onbelangrijke vraag hierbij is: loont dit ook? De eerste trendanalyses laten interessante resultaten zien.

Tijdens het webinar werpen we eerst een blik op the bigger picture; welke veranderingen en trends ontwikkelen zich vanuit Europa en hoe vertalen we dit naar Nederlandse bedrijven? We voorspellen dat de EU Green Deal, het Sustainable Finance actieplan, EU Taxonomie veel impact gaan hebben in de komende jaren. Ook nationale afspraken zoals het Klimaatakkoord in Nederland zullen hierin een rol gaan spelen. Wat gaat het effect hiervan zijn? En waar kun je nu al rekening mee houden als bedrijf?

Naast de huidige ontwikkelingen en trends gaan we in op de koppeling tussen duurzaamheid en data. Hier wordt specifiek gekeken naar trends die we zien in relatie tot duurzaamheid en financiële prestaties en richten we ons op de methodiek die Rabobank gebruikt om hier inzicht in te krijgen. In deze methodiek maakt Rabobank gebruik van een duurzaamheidsmatrix om in kaart te brengen waar een klant staat op het gebied van duurzaamheid. Een dynamische tool die moet kunnen meebewegen in de ontwikkelingen binnen een sector, maar ook aansluiting vindt bij meer internationale standaarden.

Verder wordt er aandacht besteed aan verschillende financieringsoplossingen. Deze zijn ontwikkeld om duurzame koplopers te belonen of verduurzaming te stimuleren. We sluiten het webinar af met verschillende ondernemers die hun ervaringen over duurzaam ondernemen zullen delen.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Benieuwd naar de belangrijkste highlights en ontwikkelingen? Luister dan naar de podcast waar Max Christern (Editor in Chief), Daniël Poolen (Senior Sustainability Researcher) en Ivo Hanssen (Sustainable Business Developer) van Rabobank in gesprek gaan met onze consultant Tijn.